Nuovo sito per Casa della poesia. Cosa ne pensate? Inviateci un feedback
04/04/2011

Ovunque io vada in Occidente

Ovunque io vada in Occidente Kudo që shoj në Perëndim
Ovunque io vada in Occidente

porto con me il mio volto scavato

nei miei occhi tristi
come in una prigione:
la mia Albania, voci perdute
e tu che ti bagni sotto altre
piogge

Forse in una giornata di pioggia
morirò anch’io, per strada

ucciso dai miei sassi
lanciati contro il ventoda: Corpo presente, Botimet Dritëro, Tirana, 1999
Kudo që shoj në Perëndim

sjell me vete fytyrën time të gërryer

në sytë e mi të trishtë
si në një burg:
Shqipëria ime, zëra të humbur
e ti që lagesh nën të tjerë
shira

Ndoshta në një ditë me shi
do të vdes dhe unë, në rrugë
vrarë nga gurët e mi
qëlluar kundër erës.Corpo presente, Botimet Dritëro, Tirana, 1999
Gezim Hajdari